Személyemelők

A törvény lehetőséget biztosít, hogy lakásokba, közintézményekbe, családi házakba és nyaralókba a személylifteknél jóval egyszerűbb és ezáltal olcsóbb, költséghatékonyabb, személyszállításra is alkalmazható emelőberendezéseket építsünk be. Például, automata fülkeajtó helyett alkalmazhatunk fényfüggöny védelmet. A kezelésükhöz, minden esetben kioktatott személy szükséges. A menetsebesség nem haladhatja meg a 0,15 m/s sebességet. Két főbb típust különböztetünk meg. 

Az úgynevezett ollós emelőasztalokat 2 méteres emelési magasságig javasoljuk, lépcsők mellé, akadálymentesítés céljából. Méret alapján lehet egy-két személyes, kerekesszékes vagy betegágyas, de speciális esetekben lehetőség van egyedi méretek gyártására is. Teljesen zárt akna helyett, alkalmazható, úgynevezett körülkerítés, amely felül nyitott, de a környezeti behatásokat figyelembe kell venni. (eső, por, stb.)

Az úgynevezett home-liftek kifejezetten családi használatra lettek kifejlesztve. Meghajtás szempontjából nem különböznek a személyfelvonóktól, de kisebb süllyeszték (min. 400 mm) és aknafej (min. 2500 mm) is elegendő hozzájuk. A teljesen zárt akna kialakítása elengedhetetlen. A külső félautomata ajtókba üvegbetétek is kerülhetnek. Kivitel tekintetében teljesen az Ön igényeire lehet szabni a látványvilágot. 

Cégünk egyedi emelőgépek gyártásával foglalkozik, így biztosak vagyunk benne, hogy Önnek is tudunk megoldást ajánlani.